Veel nieuwe projecten voor FRCalculatie

Veel nieuwe projecten voor FRCalculatie

FRCalculatie heeft in 2019 werktuigkundige calculaties voor verschillende nieuwe projecten uitgevoerd. 

Twee recente projecten die door FRCalculatie zijn gecalcueerd zijn Kenniscentrum Oud Beijerland en Heerenhaege in Heerenveen.

Kenniscentrum Oud Beijerland

Het nieuwe kenniscentrum in Oud-Beijerland zal vanaf 2021 dé plek worden voor kinderen die intensieve zorg of gespecialiseerd onderwijs nodig hebben. Uniek is dat expertise en deskundigheid gebundeld worden met drie scholen, een zorginstelling én zelfs voortgezet speciaal onderwijs.

Het nieuwe Kenniscentrum wordt gebouwd op de plek waar voorheen de school voor speciaal onderwijs De Ark stond. Dat gebouw, een van de oudste schoolgebouwen van de Hoeksche Waard, was dringend aan vernieuwing toe.

In het ontwerp is rekening gehouden met de toekomstige, soms kwetsbare gebruikers. Zo komen er ruimten waar kinderen prikkels kunnen vermijden en tot rust kunnen komen. Het schoolplein wordt in zones verdeeld en de pauzes verdeeld en er zullen meerdere pleinen rondom het gebouw worden gesitueerd.

 

Heerenhaege in Heerenveen

Aan de westelijke rand van Heerenveen staat de serviceflat Heerenhage. Het betreft een woonvorm voor zelfstandig wonende senioren, die op een fraaie locatie aan een water-kruispunt staat. Het flatgebouw uit de jaren '70 van de vorige eeuw en de stichting heeft het plan opgevat om de locatie te herinrichten.

In overleg met gemeente Heerenveen is gekomen tot een inrichtingsplan dat uitgaat van het splitsen van de locatie in twee delen. Aan de westzijde komt een nieuw wooncentrum aan het water. Ten oosten hiervan wordt een woongebied met diverse typen grondgebonden woningen gerealiseerd. De huidige flat wordt hiertoe gesloopt.

Klik hier voor een overzicht van alle projecten. 

Bedrijfsgegevens

FRCalculatie
Frans Raanhuis

Keizerskroon 4
7581 TW Losser

t 053 - 53 60 780
f 053 - 53 60 784
m 06 - 44 02 92 89

KvK Enschede 0605 2123