Het Nieuwe Dorp Arnhem

Het Nieuwe Dorp Arnhem

In de Academy Het Dorp kijken bedrijven, kennisinstellingen en zorgprofessionals op een vernieuwende manier naar de zorg. Samen met mensen met een beperking bedenken en testen zij slimme oplossingen en innovaties die het leven van mensen met een beperking gemakkelijker en zelfstandiger maken. De inzet van technologie is hierbij onmisbaar.

De vernieuwing in Het Dorp gebeurt door slimme bouw, een optimaal leefklimaat en de (zorg)technologieën van de toekomst te ontwikkelen.

De realisatie van Het Dorp in Arnhem, ruim 50 jaar geleden, was een grootse stap in de emancipatie van mensen met een beperking. Het Dorp werd wereldwijd een voorbeeld omdat de bewoners van Het Dorp werden gestimuleerd om hun eigen leven te organiseren en zelfstandig te leven. Dat uitgangspunt is nog steeds actueel.

Innovations Lab

In het eerste gebouw komen 36 nieuwe zorgappartementen en het Innovations Lab. Dat wordt het innovatiecentrum waar Academy Het Dorp samen met mensen met een beperking technologische vernieuwingen onderzoekt. Het centrum is open voor iedereen en bevindt zich midden tussen de bewoners van Het Dorp. De innovaties worden getest door de mensen met een beperking. Het draait om de mensen die nieuwe technologie gaan gebruiken: tijdens het onderzoek, de ontwikkeling en de uitrol van innovaties, na succes worden deze hulpmiddelen in gebruik genomen.

Enorm ecovat moet Het Dorp in Arnhem gaan verwarmen

Siza Dorpgroep onderzoekt of een nieuw systeem voor de ondergrondse opslag van energie toepasbaar is voor de nieuwbouw van Het Dorp in Arnhem. Het gaat om een enorm ecovat dat een diameter van 35 meter heeft en dat op een diepte van 35 meter in de grond wordt geplaatst. Dit gigantische vat moet in de toekomst alle bewoners en medewerkers van Het Dorp van warm water en warmte voorzien en van koeling in de zomer.

Datum: 
april 2019

Bedrijfsgegevens

FRCalculatie
Frans Raanhuis

Keizerskroon 4
7581 TW Losser

t 053 - 53 60 780
f 053 - 53 60 784
m 06 - 44 02 92 89

KvK Enschede 0605 2123

Twitter