Nestle Laboratorium NQAC Nunspeet

Nestle Laboratorium NQAC Nunspeet

Op het Nestlè terrein aan de Laan 106 te Nunspeet staat een laboratorium van het NQAC. Het bestaande deel van dit gebouw is een rechthoekig blok met een begane grond en een 1e verdieping.

De uitbreiding komt aan de achtergevel en zijgevel van het pand. Aan de achtergevel wordt het begane grond oppervlak ca. verdubbeld en wordt in gebruik genomen als laboratorium, welk door derden wordt ingericht. De gevelbekleding van uitbreiding begane grond achtergevel bestaat uit geïsoleerde golfplaatprofielen en aluminium puien. Ook de bestaande ruimten van begane grond wordt inpandig volledig gesloopt waarna ook de ruimten opnieuw worden ingedeeld als laboratorium ruimten.

De uitbreiding aan de zijgevel wordt een verdieping hoger waarbij het nieuwe (staal) dak boven het bestaande deel uitsteekt. Om het laboratorium meer uitstraling te geven is gekozen voor een ruime hoofdentree van glazen vliesgevels.  Ook de rvs trap met merbau treden en glazen balustraden is een blikvanger welke door het glas van buitenaf te zien is. Verder heeft de entree een dakoverstek van staalconstructie met dejo roosters. Tevens aan zijgevel achter de entree is op de 1e verdieping (boven nieuw gedeelte laboratorium) komt een Technische ruimte. Deze ruimte wordt helemaal volgebouwd met installaties. De installateur is bij deze klus een nevenaannemer, waarvoor Salverda de coördinatie draagt. Ter plaatse van de Technische ruimte wordt vanaf begane grond tot dakrand de buitenzijde bekleed met Trespa gevelpanelen. De kozijnen en waterslagen zijn van aluminium.

De laatste fase is het renoveren van de bestaande 1e verdieping van het NQAC lab. Net als op de begane grond wordt de 1e verdieping inpandig volledig gesloopt en gestript en vervolgens voorzien van nieuwe metalstud wanden, binnenkozijnen met deuren, plafonds, vloerafwerking, toiletblokken, etc. Ook de dakbedekking van bestaand dak wordt vernieuwd. De 1e verdieping is tevens via de trap of lift van nieuwe entree te bereiken middels een fraaie vide van rvs balusters, glas en merbau vloerdelen.

Datum: 
juni 2013
Architect: 
Salverda
Opdrachtgever: 
Nestlé

Bedrijfsgegevens

FRCalculatie
Frans Raanhuis

Keizerskroon 4
7581 TW Losser

t 053 - 53 60 780
f 053 - 53 60 784
m 06 - 44 02 92 89

KvK Enschede 0605 2123