Y-Towers Congreshotel en woontoren Amsterdam

Y-Towers Congreshotel en woontoren Amsterdam

Y-Towers in Amsterdam-Noord is een mixed-use complex met 250 woningen, een congreshotel met zalencomplex voor 4.000 personen, een wellness center met zwembad en meerdere restaurants en bars.

De groteomvang en complexiteit van het programma komen samen in een overzichtelijk, helder en evocatief gebouwontwerp.

TWEE TORENS – De Y-Towers maken onderdeel uit van een ensemble van zes wolkenkrabbers op de noordelijke IJ-oever. Elke toren heeft een eigen karakter. Ook de twee Y-Towers verschillen in architectuur, al vormen ze, verbonden door een gemeenschappelijke plint, samen één gebouw. De hoteltoren is met 110 meter de hoogste van het ensemble. De woontoren van 101 meter is qua architectuur expressiever met de verspringende horizontale banden van zandkleurige natuursteen. Beide torens hebben een eigen voet, zodat zij ook op straatniveau als afzonderlijke gebouwen ervaren worden.

 

PUBLIEKE PLINT – De plint ligt als een transparant derde gebouw tussen de twee Y-Towers in. De publieke functies, waaronder twee bars, het restaurant, de zalen en de hotellobby, zijn zichtbaar vanaf de straat. De twee grote zalen hebben een losse inrichting en een geluiddichte doos-in-doos constructie en zijn daardoor geschikt voor uiteenlopende evenementen zoals congressen, banketten en popconcerten. Een atrium biedt toegang tot de hotellobby en het zalencentrum. Het dak van het atrium heeft ruitvormige ramen met geïntegreerde verlichting, wat zowel overdag als ’s avonds een interessant beeld oplevert.

 

Datum: 
maart 2020
Architect: 
Team V architectuur

Bedrijfsgegevens

FRCalculatie
Frans Raanhuis

Keizerskroon 4
7581 TW Losser

t 053 - 53 60 780
f 053 - 53 60 784
m 06 - 44 02 92 89

KvK Enschede 0605 2123