Ikazia Ziekenhuis Rotterdam

Ikazia Ziekenhuis Rotterdam

Vervanging van het bestaande poli-gebouw inclusief apotheek bereidingsruimten.

Ikazia.

In het begin van de 50-er jaren gingen er stemmen op om in Rotterdam-Zuid een Protestants Christelijk ziekenhuis op te richten, waar ook patiënten van de Zuid-Hollandse eilanden terecht konden. Er werd een stichting opgericht die via fondsenwerving geld bijeen bracht om het ziekenhuis te realiseren. De naam van de stichting was 'InterKerkelijke Actie Ziekenhuis In Aanbouw'. Hieruit is de naam Ikazia ontstaan.

Het ziekenhuis was aan vernieuwing toe vanwege de veranderende zorgvraag en de verschuiving van klinische naar poliklinische zorg. Hans Mieras tekende samen met EGM het ontwerp van het nieuwe ziekenhuis dat in 1968 voor het eerst haar deuren opende.

Vervanging.

In opdracht van de directie van het Ikazia Ziekenhuis Rotterdam is een ontwerp uitgewerkt voor de vervanging van een bestaand poli-gebouw (bouwdeel D) inclusief apotheek bereidingsruimten (bouwdeel K) en de herinrichting van bouwlaag J01.

Datum: 
februari 2016
Architect: 
EGM architecten
Opdrachtgever: 
Ikazia Ziekenhuis

Bedrijfsgegevens

FRCalculatie
Frans Raanhuis

Keizerskroon 4
7581 TW Losser

t 053 - 53 60 780
f 053 - 53 60 784
m 06 - 44 02 92 89

KvK Enschede 0605 2123

Twitter

  • RT : En dan vragen toeristen waar je naar binnen kunt om te kijken. "ehhh nergens wij wonen hier gewoon" Ooo aldus toer… https://t.co/yC7LXfzuO6 3 weken 5 dagen geleden
  • RT : OPSPORING VERZOCHT Vannacht (11 mei) is er ingebroken in het kasteel. Onze dierbare tafelklok met speelklokken uit… https://t.co/YXecWVAW0D 2 maanden 3 weken geleden