Columbuskwartier Almere

Columbuskwartier Almere

Dit project in opdracht van Ballast Nedam en AM waarvoor BAM Woningbouw W&R-woningen realiseerde, is een landelijke primeur. Het is het eerste grootschalige passiefhuisproject in Nederland waarin seriematig passiefwoningen zijn ontwikkeld.

De woningen zijn conform de passiefhuisfilosofie zodanig gebouwd dat de energiebehoefte van bewoners tot een minimum wordt beperkt. De gevel, het dak en de vloer zijn op zo’n manier geïsoleerd dat de energiebehoefte van bewoners voor ruimteverwarming met tweederde wordt teruggebracht. Een speciale techniek voor duurzame elektriciteitsopwekking (met fotovoltaïsche zonnepanelen) reduceert ook de energievraag voor huishoudelijk gebruik.

De lage energiekosten én het comfortabele woonklimaat (met ook koelte in de zomer, dankzij spuivoorzieningen) maken de passiefhuiswoningen erg aantrekkelijk. Het Columbuskwartier-project kreeg energie-onderzoekssubsidies van SenterNovem en het Crescendo-project.

Film.

AgentschapNL heeft deze film over het project gemaakt:

 

Datum: 
februari 2015
Architect: 
INBO architecten
Opdrachtgever: 
VOF de vijfde stad GoedeStede

Bedrijfsgegevens

FRCalculatie
Frans Raanhuis

Keizerskroon 4
7581 TW Losser

t 053 - 53 60 780
f 053 - 53 60 784
m 06 - 44 02 92 89

KvK Enschede 0605 2123

Twitter

  • RT : Op zoek naar alcoholvrije Tulipe wijn . Niet in AH Ommen en Wierden. Waar wel? 1 maand 3 weken geleden
  • RT : Vuurwerk verbieden, vreugdevuren verbieden. Prima. Maar er ligt iets achter: wat is er aan de hand met de mentalite… https://t.co/empjMF3voh 1 maand 3 weken geleden