Deventrade Deventer

Deventrade Deventer

Aan de A1 bij de afrit Deventer heeft Deventrade, groothandel en distributeur van sportartikelen, een nieuw bedrijfspand gebouwd.

Het betreft een magazijn, een design centrum en er zijn plannen voor een kantoorgebouw.

Versnel en Partners is de architect. Vibes maakte de bouwkundige tekeningen voor dit project. Bijzonder daarbij is dat met de constructeur (JVZ in Deventer) en installatieadviseur (Veccins in Wezep) zeer nauw is samengewerkt. De drie partijen werkten samen het project in 3D uit. Vibes heeft de constructietekeningen en de installatietekeningen samengevoegd met de bouwtekeningen en zo een geintegreerd model vervaardigd. Hierdoor worden afstemming en consistentie van het ontwerp optimaal en is de foutenmarge nihil.

Het nieuwe Deventrade hoofdkantoor bestaat uit een viertal gebouwen, die onderling met elkaar verbonden zijn. De groothandel krijgt de beschikking over twee kolossale hallen (13.000 vierkante meter) om de duizenden artikelen die het bedrijf altijd op voorraad heeft te kunnen bergen. Daarnaast komt er een hoofdgebouw van negen etages met daarin de kantoren.

Meest belangrijk is dat deel van de nieuwbouw waarin Deventrade de collectie toont: een langgerekt gebouw op palen dat, als blikvanger langs de Zutphenseweg, boven een enorme vijver lijkt te ‘zweven’. De ruimte kan eenvoudig worden aangepast op de sportverenigingen die langskomen om een nieuw tenue uit te kiezen.

Datum: 
april 2011
Architect: 
Versnel en Partners Architecten
Opdrachtgever: 
Versnel en Partners Architecten

Bedrijfsgegevens

FRCalculatie
Frans Raanhuis

Keizerskroon 4
7581 TW Losser

t 053 - 53 60 780
f 053 - 53 60 784
m 06 - 44 02 92 89

KvK Enschede 0605 2123