NS kantoorgebouw Laan van Puntenburg 100 Utrecht

NS kantoorgebouw Laan van Puntenburg 100 Utrecht

Het kantoor van de Nederlandse Spoorwegen (NS) in Utrecht gaat op de schop.

Het kantoor van de Nederlandse Spoorwegen (NS) in Utrecht gaat op de schop. Met de hulp van Arcadis en Fokkema & Partners wil NS het bestaande kantoor omturnen tot een modern en duurzaam kantoor voor NS medewerkers, maar ook voor verhuurders van buitenaf. Ingenieursbureau Arcadis wordt verantwoordelijk voor installatieadvies en ontwerpcoördinatie, architectenbureau Fokkema & Partners neemt het ontwerp van het vernieuwde kantoor voor zijn rekening.

Sinds 1990 is De Nederlandse Spoorwegen (NS) gevestigd in het kantoor aan de Laan van Puntenburg 100 in Utrecht. Na ruim vijfentwintig jaar is het kantoor toe aan een grondige renovatie. Hiermee wil de NS het kantoor geschikter maken voor de wensen van de huidige tijd, waarbij elementen zoals technologie en een open werkomgeving centraal staan. Ook wil de treinvervoerder de verbouwing aangrijpen om de duurzaamheidsafdruk van het kantoor – in lijn met de concernbrede duurzaamheidsambities – fors op te schroeven. “Het huidige pand is verouderd en minder geschikt voor flexwerken en andere moderne kantoorconcepten. Door deze renovatie dalen de huisvestingskosten (huurprijs, energiekosten etc.) structureel met minimaal €1 miljoen per jaar”, aldus NS in een persverklaring.

Een andere belangrijke doelstelling is om het gebouw, dat ongeveer 30.000 vierkante meter beslaat (en 18 verdiepingen telt), geschikt te maken voor zogenoemd ‘multi-tenant’ verhuur. Door concepten als ‘Het Nieuwe Werken’ (HNW) heeft de NS behoefte aan minder vloeroppervlakte, en om kosten te besparen wil de vervoerder diverse ruimtes gaan verhuren aan andere partijen. Hoeveel ruimte er precies beschikbaar wordt gesteld voor externe huurders is niet bekendgemaakt door de vervoerder. 

Datum: 
januari 2017

Bedrijfsgegevens

FRCalculatie
Frans Raanhuis

Keizerskroon 4
7581 TW Losser

t 053 - 53 60 780
f 053 - 53 60 784
m 06 - 44 02 92 89

KvK Enschede 0605 2123

Twitter